KÜVÉ borászat

Image

A KÜVÉ az Egri borvidék legújabb borászata, ám tulajdonosát, Juhász Pétert hosszú évtizedek óta a szakma legjobbjai között tartják számon. Az ő nevéhez fűződik többek közt a legendás Juhász Rosé és a számos hazai és nemzetközi díjat nyert Juhász Gesztenyés Merlot.

Mostantól a KÜVÉ márkanéven saját borait készíti, amelyekből jelenleg négyet kóstolhatnak vendégeink.

KÜVÉ – Egri kékfrankos rozé

KÜVÉ – Egri kékfrankos rozé

A Kékfrankos – úgy is, mint az Egri Bikavér alapja – kiemelt fontosságú fajta Egerben. Az ennek megfelelő gondossággal készült rozé borunk tökéletesen magában foglalja a fajta minden szépségét: a gyümölcsösséget, a frissességet, az üdeséget és az enyhe fűszerességet. Tavaszi és nyáresti grillezések, borozások, fröccsözések tökéletes szereplője, de fehér húsokhoz, tésztákhoz egy elegáns étteremben is kiváló választás.

KÜVÉ – Egri Chardonnay

KÜVÉ – Egri Chardonnay
A Chardonnay szőlő igazi világfajta, amely Egerben is nagyon jól érzi magát. Alapvetően semleges ízvilágát az itteni talaj- és klímaadottságok csiszolták kiválóra, ennek köszönhetően lett belőle ilyen friss, élénk, mégis karakteres és elegáns bor, mint a KÜVÉ Chardonnay. Ez a bor tényleg minden alkalomhoz illik, egy laza baráti beszélgetés legjobb kísérője, de egy elegáns környezetben kibontva sem vallhat vele senki szégyent. Salátákhoz, szárnyas húsokhoz, zöldséges ételekhez talán a legjobb választás.

KÜVÉ – Gyöngyözőbor

KÜVÉ – Gyöngyözőbor

Az illatos, zamatos Irsai Olivér és Muskotályos szőlőkből mi más is készülhetne, mint egy ropogós, friss, szénsavas, élénk, mégis behízelgő gyöngyözőbor? A KÜVÉ házasítása a párost tökéletes harmóniában mutatja meg, pontosan azt adja, amit a két fajta ígér: egy könnyű, alacsony alkoholtartalmú, jól iható, mégis elegáns bort. Egy illat- és ízbombát. Kínálhatjuk üdvözlő italként egy borsor elején, előételekhez, de végigkísérhet egy egész ebédet vagy vacsorát is, nem fog megártani.

KÜVÉ – Merlot-Cabernet Franc „Völgy Cuvée”

KÜVÉ – Merlot-Cabernet Franc „Völgy Cuvée”
Eger legendás dűlőinek egyike a Gesztenyés. Az itt szüretelt szőlők a talajnak és a mikroklímának köszönhetően olyan beltartalommal rendelkeznek, ami a belőlük készült borokat a minőség csúcsára repítik. A Völgy Cuvée mindkét szőlőfajtája itt érett be, külön-külön is kiválóra, így együtt pedig egy kivételes házasítást alkotnak. A merlot gyümölcsösségét és lágy savait a cabernet komolysága és kellemes fanyarsága kerekíti tökéletesre. Elegáns bor, fűszeres, húsos ételekhez, tartalmas beszélgetésekhez.

Épülő borászatunk