KÜVÉ borászat
A KÜVÉ az Egri borvidék legújabb borászata, ám tulajdonosát, Juhász Pétert hosszú évtizedek óta a szakma legjobbjai között tartják számon. Az ő nevéhez fűződik többek közt a legendás Juhász Rosé és a számos hazai és nemzetközi díjat nyert Juhász Gesztenyés Merlot.
Mostantól a KÜVÉ márkanéven saját borait készíti, amelyekből jelenleg négyet kóstolhatnak vendégeink.
KÜVÉ – Egri kékfrankos rozé
A Kékfrankos – úgy is, mint az Egri Bikavér alapja – kiemelt fontosságú fajta Egerben. Az ennek megfelelő gondossággal készült rozé borunk tökéletesen magában foglalja a fajta minden szépségét: a gyümölcsösséget, a frissességet, az üdeséget és az enyhe fűszerességet. Tavaszi és nyáresti grillezések, borozások, fröccsözések tökéletes szereplője, de fehér húsokhoz, tésztákhoz egy elegáns étteremben is kiváló választás.
KÜVÉ – Egri Chardonnay
KÜVÉ – Gyöngyözőbor
Az illatos, zamatos Irsai Olivér és Muskotályos szőlőkből mi más is készülhetne, mint egy ropogós, friss, szénsavas, élénk, mégis behízelgő gyöngyözőbor? A KÜVÉ házasítása a párost tökéletes harmóniában mutatja meg, pontosan azt adja, amit a két fajta ígér: egy könnyű, alacsony alkoholtartalmú, jól iható, mégis elegáns bort. Egy illat- és ízbombát. Kínálhatjuk üdvözlő italként egy borsor elején, előételekhez, de végigkísérhet egy egész ebédet vagy vacsorát is, nem fog megártani.